Mevzuat.com

Mevzuat ve Yargı İçtihatları İçin Başvuru Kaynağı


   

- 2005/23 Sayılı Dış Ticarette Standardizasyon Tebliğinde Değişiklik Yapılması Hakkında Tebliğ (No: 2005/28)

Dokümanın Başlığı
:
- 2005/23 Sayılı Dış Ticarette Standardizasyon Tebliğinde Değişiklik Yapılması Hakkında Tebliğ (No: 2005/28)
Kanun / Karar No
:
Kabul Tarihi
:
1 Kasım 9999
Resmi Gazete Tarihi
:
1 Temmuz 2005
Resmi Gazete Sayısı
:
0
Resmi Gazete Görüntüsü
:


Tebliğ

Dış Ticaret Müsteşarlığından:

2005/23 Sayılı Dış Ticarette Standardizasyon Tebliğinde

Değişiklik Yapılması Hakkında Tebliğ

Tebliğ No: (2005/28)

MADDE 1 -2/6/2005 tarihli ve 25833 sayılıResmi Gazete'de yayımlanan 2005/23 sayılı Dış Ticarette Standardizasyon Tebliği'nin 3 üncü maddesine son fıkra olmak üzereaşağıda belirtilen hüküm eklenmiştir.

"Ekli listede (Ek 1) yer alan maddelerin23/5/2005 tarihli ve 25823 sayılı Resmi Gazete'de yayımlananKozmetik Yönetmeliğiuyarınca bildirime tabi olmadığının ithalatçı veya temsilcisi tarafından beyan edilmesi veekli taahhütnamenin (Ek2) her ithalat işlemi için ayrıayrıilgili gümrük idaresine verilmesi halinde Sağlık Bakanlığınca düzenlenen bildirime dair yazı aranmaz."

MADDE 2 -Bu Tebliğ yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3 -Bu Tebliğ hükümlerini Dış Ticaret Müsteşarlığı'nın bağlı olduğu Bakan yürütür.

Tebliğin 5. Maddesi Çerçevesinde Verilecek Taahhütname Örneği

Dış Ticaret Müsteşarlığına

Dış Ticarette Standardizasyon (2005/ .. ) sayılı Tebliğ eki liste kapsamında yer alan ............………..... G.T.İ.P.'li.....………………...... isimli maddenin 23/5/2005 tarihli ve 25823 sayılı Resmi Gazete'de yayımlananKozmetik Yönetmeliği'ne göre bildirime tabi olmadığını, söz konusu Yönetmelik hükümleri aksine, bildirim yapmadan ithal edildiği takdirde, ithal konusu malın CIF değerinin % 60'ının, bağlı bulunduğumuz vergi dairesince tarafımıza tebliğ edildiği tarihteki Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası döviz satış kuru üzerinden hesaplanacak TL karşılığını bütçeye gelir kaydedilmek üzere ödeyeceğimizi, ödemeyi 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun hükümlerine göre yerine getireceğimizi kabul ve taahhüt ederiz.


Firmanın Unvanı

Yetkili İmza

Tarih

Firmanın adresi :

Firmanın bağlı bulunduğu

vergi dairesinin adı :

Firmanın vergi sicil numarası :

Gümrük Beyannamesinin Tarihi ve Sayısı :

NOT :Taahhütname gümrük idaresine verilecektir.



SORUMSUZLUK BEYANI: Mevzuat.com başta Resmi Gazete olmak üzere çeşitli kaynaklardan içerik temin etmektedir. Bu içeriğin temini sırasında ve sonrasında Mevzuat.com'da yer alan bilgilerde: yanlışlıklar, hatalar, eksiklikler bulunabilir; eklemeler, çıkartmalar, güncellemeler, parçalara ayırmalar, içeriğin bölünmesi, format değişiklikleri, özetlemeler, yazılım/kod ilavesi, yapılmış olabilir; bilgiler güncel olmayabilir. Mevzuat.com hiçbir şeyi garanti etmemektedir, sorumluluk almamaktadır. Hangi sebeple olursa olsun Mevzuat.com'un ve içeriğinin kullanımı sebebiyle doğabilecek zararlardan Mevzuat.com, Mevzuat.com'un sahipleri ve çalışanları sorumlu değildir. Mevzuat.com'un ve içeriğinin kullanımı tamamen kullanıcının / ziyaretçinin vs. isteğine bırakılmıştır ve oluşabilecek zararlardan ve her türlü riskten söz konusu kullanıcılar / ziyaretçiler vs. sorumludur. Mevzuat.com kullanıcıları / ziyaretçileri vs., Mevzuat.com'u ve içeriğini kullandığı an bu koşulları ve sorumsuzluk beyanını baştan itibaren koşulsuz kabul etmiş sayılır. Bu koşulları ve sorumsuzluk beyanını kabul etmiyorsanız Mevzuat.com'u ve içeriğini hiçbir şekil ve surette kullanmayınız, kullandıklarınızı imha ediniz ve siteyi hemen terk ediniz. Mevzuat.com bu beyanı değiştirme hakkını elinde tutar. (Son güncelleme tarihi: 5 Nisan 2018)