Mevzuat.com

Mevzuat ve Yargı İçtihatları İçin Başvuru Kaynağı


   

2005/8377 Türkiye Halk Bankası Anonim Şirketince Esnaf ve Sanatkar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Kefaletiyle Esnaf ve Sanatkarlara Kredi Kullandırılmasına İlişkin Karar

Dokümanın Başlığı
:
2005/8377 Türkiye Halk Bankası Anonim Şirketince Esnaf ve Sanatkar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Kefaletiyle Esnaf ve Sanatkarlara Kredi Kullandırılmasına İlişkin Karar
Kanun / Karar No
:
Kabul Tarihi
:
1 Kasım 9999
Resmi Gazete Tarihi
:
18 Ocak 2005
Resmi Gazete Sayısı
:
0
Resmi Gazete Görüntüsü
:


Karar Sayısı : 2005/8377

Türkiye Halk Bankası Anonim Şirketince Esnaf ve Sanatkar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri kefaletiyle esnaf ve sanatkarlara kredi kullandırılmasına ilişkin ekli Karar'ın yürürlüğe konulması; Devlet Bakanlığı'nın 31/12/2004 tarihli ve 81711 sayılı yazısı üzerine, 15/11/2000 tarihli ve 4603 sayılı Kanunun 3 üncü maddesine göre, Bakanlar Kurulu'nca 5/1/2005 tarihinde kararlaştırılmıştır.

Ahmet Necdet SEZER

CUMHURBAŞKANI

RecepTayyipERDOĞAN

Başbakan

M.V. GÖNÜL

Dışişleri Bak. veBaşb. Yrd. V.

A. ŞENER

Devlet Bak. veBaşb. Yrd.

M. A. ŞAHİN

Devlet Bak. veBaşb. Yrd.

B. ATALAY

Devlet Bakanı

A. BABACAN

Devlet Bakanı

M. AYDIN

Devlet Bakanı

G. AKŞİT

Devlet Bakanı

K. TÜZMEN

Devlet Bakanı

C. ÇİÇEK

Adalet Bakanı

M. V.GÖNÜL

Milli Savunma Bakanı

A.AKSU

İçişleri Bakanı

K.UNAKITAN

Maliye Bakanı

H.ÇELİK

Milli Eğitim Bakanı

Z. ERGEZEN

Bayındırlık ve İskan Bakanı

R.AKDAĞ

Sağlık Bakanı

B. YILDIRIM

Ulaştırma Bakanı

S.GÜÇLÜ

Tarım veKöyişleriBakanı

M. BAŞESGİOĞLU

Çalışma ve Sos.Güv. Bakanı

A. COŞKUN

Sanayi ve Ticaret Bakanı

M.H.GÜLER

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı


E. MUMCU

Kültür ve Turizm Bakanı

O. PEPE

Çevre ve Orman Bakanı

5/1/2005 Tarihli ve 2005/8377 Sayılı

Kararnamenin Eki

KARAR

Madde 1-Türkiye Halk Bankası Anonim Şirketi'nce (Banka) Esnaf ve Sanatkar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri kefaletiyle esnaf ve sanatkarlara kullandırılmış olup, bakiyesi 2005 yılınadevreden kredilere 01/01/2005 - 31/12/2005 tarihleri arasında (bu tarihler dahil) geçerli olmak üzere,bu Kararın 3 üncü maddesi uyarınca belirlenen gösterge faiz oranı uygulanır.

Bankaca Esnaf ve Sanatkar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri kefaletiyle esnaf ve sanatkarlara 1yıla kadar (1 yıl dahil) vadeli olarak, 01/01/2005 - 31/12/2005 tarihleri arasında (bu tarihler dahil)bankacılık usul ve esasları çerçevesinde kullandırılacak kredilere de bu Kararın 3 üncü maddesiuyarınca belirlenen gösterge faiz oranı uygulanır.

Bankanın, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Lefkoşe veGazimagusaşubelerince, esnaf vesanatkarlara 1 yıla kadar (1 yıl dahil) vadeli, diğer şartları Banka tarafından belirlenmek üzere01/01/2005 - 31/12/2005 tarihleri arasında (bu tarihler dahil) kullandırılacak kredilere de bu Kararın 3 üncü maddesi uyarınca belirlenen gösterge faiz oranı uygulanır.

Bankanın, bu Kararın uygulanması sonucunda cari faiz ile gösterge faiz arasındaki farka göreoluşan gelir kayıpları Hazine Müsteşarlığı'nca 2005 Mali Yılı Bütçesinde ayrılan ödeneğin ve buKararın 5 inci maddesinde belirtilen tutarın aşılmaması kaydıyla avans olarak Bankaya ödenir.


Bu Kararda belirtilen esaslar dışında, söz konusu kredikullandırımlarındaBankanın usul veesasları uygulanır.

Madde 2-Bu Kararın 1 inci maddesi kapsamında oluşacak aylık toplam gelir kayıpları, Banka tarafından Hazine Müsteşarlığı'na bildirilmesini müteakiben Hazinece avans olarak Bankaya ödenir.

Madde 3-Gösterge faiz oranı, Bankanın kooperatif kredilerine özgü kaynak maliyeti dikkatealınarak belirlediği, carilaizoranının %75'i kadar olacaktır.

Madde 4-Banka, bu Kararın 1 inci maddesi kapsamında doğacak gelir kayıplarına ilişkinolarak Hazinece yapılan avans ödemelerini gelir kaybı hesabında izler ve bu hesabın hareketlerini,yapılan işlemler ile bir sonraki ayın gelir kaybı ve oluşacak toplam gelir kaybı hakkında tahmininiaylık bazda Hazine Müsteşarlığına bildirir.

Banka, bu Kararın uygulanmasında 1 inci maddede belirtilen ödeneğin ve bu Kararın 5 incimaddesinde belirtilen tutarın aşılmaması için gerekli tedbirleri alır.

Bu Karar kapsamında yapılan işlemler ve oluşan gelir kaybı, yapılan avans ödemeleri ilebirlikte Hazine Kontrolörleri Kurulu'nca incelenir. Yapılan inceleme sonucunda düzenlenen raporlardoğrultusunda kesin olarak tespit edilen gelir kaybına göre tarafların yükümlülükleri HazineMüsteşarlığı'nın bağlı olduğu Bakan onayı ile belirlenecek usul ve esaslar çerçevesindegerçekleştirilir.

Vadesinde ödenmeyen kredilere, vade tarihinden itibaren bu Karar hükümleri uygulanmaz.


Madde 5-Bu Karar uyarınca ihtiyaç duyulan finansman, öncelikle 29/Î2/2003 tarihli ve2003/6670 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı uygulaması için 2004 Mali Yılı Bütçesinin07.82.31.00.04.1.1.00.1.05.1.3.04 tertibinden ayrılan ve İç Ödemeler Saymanlığı emanet hesaplarındabekleyen tutarın bu Karar hükümleri çerçevesinde avans olarak Bankaya ödenmesi suretiyle karşılanır.Söz konusu tutarın yeterli olmaması halinde ihtiyaç duyulan finansman 2005 Mali Yılı BütçeKanunu'nda bu Karar uygulaması için ayrılan ödenekten karşılanır.

Madde 6-Bu Karar, 01/01/2005 tarihinden geçerli olmak üzere yayımı tarihinde yürürlüğegirer.

Madde 7-Bu Kararı Hazine Müsteşarlığının bağlı olduğu Bakan yürütür.



SORUMSUZLUK BEYANI: Mevzuat.com başta Resmi Gazete olmak üzere çeşitli kaynaklardan içerik temin etmektedir. Bu içeriğin temini sırasında ve sonrasında Mevzuat.com'da yer alan bilgilerde: yanlışlıklar, hatalar, eksiklikler bulunabilir; eklemeler, çıkartmalar, güncellemeler, parçalara ayırmalar, içeriğin bölünmesi, format değişiklikleri, özetlemeler, yazılım/kod ilavesi, yapılmış olabilir; bilgiler güncel olmayabilir. Mevzuat.com hiçbir şeyi garanti etmemektedir, sorumluluk almamaktadır. Hangi sebeple olursa olsun Mevzuat.com'un ve içeriğinin kullanımı sebebiyle doğabilecek zararlardan Mevzuat.com, Mevzuat.com'un sahipleri ve çalışanları sorumlu değildir. Mevzuat.com'un ve içeriğinin kullanımı tamamen kullanıcının / ziyaretçinin vs. isteğine bırakılmıştır ve oluşabilecek zararlardan ve her türlü riskten söz konusu kullanıcılar / ziyaretçiler vs. sorumludur. Mevzuat.com kullanıcıları / ziyaretçileri vs., Mevzuat.com'u ve içeriğini kullandığı an bu koşulları ve sorumsuzluk beyanını baştan itibaren koşulsuz kabul etmiş sayılır. Bu koşulları ve sorumsuzluk beyanını kabul etmiyorsanız Mevzuat.com'u ve içeriğini hiçbir şekil ve surette kullanmayınız, kullandıklarınızı imha ediniz ve siteyi hemen terk ediniz. Mevzuat.com bu beyanı değiştirme hakkını elinde tutar. (Son güncelleme tarihi: 5 Nisan 2018)