Mevzuat.com

Mevzuat ve Yargı İçtihatları İçin Başvuru Kaynağı


   

2005/9065 Tarımsal Faaliyette Kullanılan Mazot İçin Çiftçilere Destekleme Ödemesi Yapılmasına Dair Karar

Dokümanın Başlığı
:
2005/9065 Tarımsal Faaliyette Kullanılan Mazot İçin Çiftçilere Destekleme Ödemesi Yapılmasına Dair Karar
Kanun / Karar No
:
Kabul Tarihi
:
1 Kasım 9999
Resmi Gazete Tarihi
:
6 Temmuz 2005
Resmi Gazete Sayısı
:
0
Resmi Gazete Görüntüsü
:


Bakanlar Kurulu Kararı

Karar Sayısı : 2005/9065

Ekli "Tarımsal Faaliyette Kullanılan Mazot İçin Çiftçilere Destekleme Ödemesi Yapılmasına Dair Karar"ın yürürlüğe konulması; Tarım veKöyişleriBakanlığı'nın 23/6/2005 tarihli ve 3896 sayılı yazısı üzerine, 3/1/2002 tarihli ve 4733 sayılı Kanunun 7ncimaddesine göre, Bakanlar Kurulu'nca 27/6/2005 tarihinde kararlaştırılmıştır.

Ahmet Necdet SEZER

CUMHURBAŞKANI

RecepTayyipERDOĞAN

Başbakan

A.GÜL

Dışişleri Bak. veBaşb. Yrd.

A. ŞENER

Devlet Bak. veBaşb. Yrd.

M. A. ŞAHİN

Devlet Bak. veBaşb. Yrd.

B. ATALAY

Devlet Bakanı

A. BABACAN

Devlet Bakanı

M. AYDIN

Devlet Bakanı

N. ÇUBUKÇU

Devlet Bakanı

K. TÜZMEN

Devlet Bakanı

C. ÇİÇEK

Adalet Bakanı

M. V.GÖNÜL

Milli Savunma Bakanı

A.AKSU

İçişleri Bakanı

K.UNAKITAN

Maliye Bakanı

H.ÇELİK

Milli Eğitim Bakanı

F. N.ÖZAK

Bayındırlık ve İskan Bakanı

R.AKDAĞ

Sağlık Bakanı

B. YILDIRIM

Ulaştırma Bakanı

M. M. EKER

Tarım veKöyişleriBakanı

M. BAŞESGİOĞLU

Çalışma ve Sos.Güv. Bakanı

A. COŞKUN

Sanayi ve Ticaret Bakanı

M.H.GÜLER

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı

A. KOÇ

Kültür ve Turizm Bakanı


O. PEPE

Çevre ve Orman Bakanı

Tarımsal Faaliyette Kullanılan Mazot İçin Çiftçilere

Destekleme Ödemesi Yapılmasına Dair Karar

Madde 1 -Kalkınma plan ve programları ile Ulusal Tarım Stratejisi çerçevesinde çiftçilere mazot destekleme uygulaması yapılır.

Madde 2 -Çiftçilere 2004 yılı Çiftçi Kayıt Sistemi bilgilerine göre ve ürün grupları üzerinden ortalama mazot tüketim miktarları dikkate alınarak, finansmanı bütçenin ilgili harcama kaleminden tahsis edilmek üzere litre başına 30YKrödeme yapılır.Ürün grupları için ortalama mazot tüketim miktarları ekli Tabloda gösterilmiştir.Desteklenecek tarım arazisi miktarı 500 dekarıgeçemez.

Madde 3 -Bu Karar'ın uygulanması ile ilgili olarak çiftçiye yapılan nakdi ödeme tutarının % 0,2'si oranında T.C. Ziraat Bankası A.Ş.'ye hizmet komisyonu ödenir.

Madde 4 -Mazot desteği ödemelerinin denetimini sağlayacak tedbirleri almaya Tarım veKöyişleriBakanlığı yetkilidir. İlgili merciler kendilerine ibraz edilen ve ödemelere esas teşkil eden belgelerin kontrolünden ve kendilerinin hazırladıkları belgelerden sorumludurlar. Bu yükümlülüğünü yerine getirmeyerek haksız yere mazot desteği ödemesine neden olanlar ile haksız yere mazot desteği ödemesinden yararlanmak üzere sahte veya içeriği itibariyle gerçek dışı belge düzenleyen ve kullananlar hakkında gerekli cezai ve diğer işlemler yapılır.


Haksız yere mazot desteği ödemesinden yararlanıldığının tespit edilmesi halinde, yapılan ödemeler, ödeme yapılan çiftçilerden 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun hükümleri çerçevesinde geri alınır.Bu şekilde yapılan mazot desteği ödemesinin geri alınmasında, gecikme zammının hesaplanmasında esas alınacak tarih, çiftçiye mazot desteği ödemesinin yapıldığı tarihtir. Haksız ödemenin yapılmasında ödemeyi sağlayan belge veya belgeleri düzenleyen gerçek veya tüzel kişiler de geri alınacak tutarların ödenmesindemüteselsilensorumlu tutulurlar.

Madde 5 -Bu Karar çerçevesinde yapılacak mazot destekleme uygulaması 1 Haziran 2005- 31 Mayıs 2006 tarihleri arasını kapsar.

Madde 6 -Bu Karar'ın uygulama usul ve esasları Tarım veKöyişleriBakanlığınca çıkarılacak tebliğler ile belirlenir.

Madde 7 -Bu Karar yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Madde 8 -Bu Kararı Tarım ve Köyişleri Bakanı yürütür.

TABLO

ÜRÜN GRUPLARI

DESTEKLENECEK MAZOT

MİKTARI (Lt/Dekar)

sebze, meyve, süs bitkileri, özel çayır

mera ve orman emvali ürün alanları

5

hububat, yem bitkileri, baklagiller ve

yumru bitkiler alanları

8

yağlı tohumlu bitkiler ve endüstri bitkiler

alanları

15



SORUMSUZLUK BEYANI: Mevzuat.com başta Resmi Gazete olmak üzere çeşitli kaynaklardan içerik temin etmektedir. Bu içeriğin temini sırasında ve sonrasında Mevzuat.com'da yer alan bilgilerde: yanlışlıklar, hatalar, eksiklikler bulunabilir; eklemeler, çıkartmalar, güncellemeler, parçalara ayırmalar, içeriğin bölünmesi, format değişiklikleri, özetlemeler, yazılım/kod ilavesi, yapılmış olabilir; bilgiler güncel olmayabilir. Mevzuat.com hiçbir şeyi garanti etmemektedir, sorumluluk almamaktadır. Hangi sebeple olursa olsun Mevzuat.com'un ve içeriğinin kullanımı sebebiyle doğabilecek zararlardan Mevzuat.com, Mevzuat.com'un sahipleri ve çalışanları sorumlu değildir. Mevzuat.com'un ve içeriğinin kullanımı tamamen kullanıcının / ziyaretçinin vs. isteğine bırakılmıştır ve oluşabilecek zararlardan ve her türlü riskten söz konusu kullanıcılar / ziyaretçiler vs. sorumludur. Mevzuat.com kullanıcıları / ziyaretçileri vs., Mevzuat.com'u ve içeriğini kullandığı an bu koşulları ve sorumsuzluk beyanını baştan itibaren koşulsuz kabul etmiş sayılır. Bu koşulları ve sorumsuzluk beyanını kabul etmiyorsanız Mevzuat.com'u ve içeriğini hiçbir şekil ve surette kullanmayınız, kullandıklarınızı imha ediniz ve siteyi hemen terk ediniz. Mevzuat.com bu beyanı değiştirme hakkını elinde tutar. (Son güncelleme tarihi: 5 Nisan 2018)