Mevzuat.com

Mevzuat ve Yargı İçtihatları İçin Başvuru Kaynağı


   

- Cumhuriyet Üniversitesi Sanayi ve Ticaret İşbirliğini Geliştirme, Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği

Dokümanın Başlığı
:
- Cumhuriyet Üniversitesi Sanayi ve Ticaret İşbirliğini Geliştirme, Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği
Kanun / Karar No
:
Kabul Tarihi
:
1 Kasım 9999
Resmi Gazete Tarihi
:
9 Aralık 2005
Resmi Gazete Sayısı
:
0
Resmi Gazete Görüntüsü
:


Yönetmelik

Cumhuriyet Üniversitesinden:

Cumhuriyet Üniversitesi Sanayi ve Ticaret İşbirliğini

Geliştirme, Uygulama ve Araştırma

Merkezi Yönetmeliği

BİRİNCİ BÖLÜM

Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Amaç

Madde 1 -Bu Yönetmeliğin amacı; Cumhuriyet Üniversitesi Sanayi ve Ticaretİşbirliğini Geliştirme, Uygulama ve Araştırma Merkezinin amaçlarına, faaliyetlerine, yönetim organlarına, yönetim organlarının görevlerine ve çalışma şekline ilişkin usul ve esasları düzenlemektir.

Kapsam

Madde 2 -Bu Yönetmelik; Cumhuriyet Üniversitesi Sanayi ve Ticaret İşbirliğini Geliştirme, Uygulama ve Araştırma Merkezinin amaçlarına, faaliyetlerine, yönetim organlarına, yönetim organlarının görevlerine ve çalışma şekline ilişkin hükümleri kapsar.

Dayanak

Madde 3 -Bu Yönetmelik, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 7ncimaddesinin birinci fıkrasının (d) bendinin (2) numaralı alt bendi ile 14 üncü maddesine dayanılarak hazırlanmıştır.

Tanımlar

Madde 4 -Bu Yönetmelikte geçen;

Üniversite: Cumhuriyet Üniversitesini,

Rektör: Cumhuriyet Üniversitesi Rektörünü,

Merkez (CÜSTİGEM): Cumhuriyet Üniversitesi Sanayi ve Ticaret İşbirliğini Geliştirme, Uygulama ve Araştırma Merkezini,

Merkez Müdürü: Merkezin Müdürünü,

Merkez Yönetim Kurulu: Merkezin Yönetim Kurulunu,

Merkez Danışma Kurulu: Merkezin Danışma Kurulunu,


STSO: Sivas Ticaret ve Sanayi Odasını

ifade eder.

İKİNCİ BÖLÜM

Merkezin Faaliyet Alanları,

Yönetim Organları ve Görevleri

Merkezin faaliyet alanları

Madde 5 -Merkezin faaliyet alanları; Teknoloji transferi ve geliştirme, teknik sorunların çözümü, verimliliğin arttırılması, kurs, seminer, konferans gibi eğitim hizmetlerinin düzenlenmesi, danışmanlık, laboratuvartest ve deneylerin yapılması ve benzeri konularda koordinatörlük görevini yerine getirmek, Cumhuriyet Üniversitesi ile sanayi ve ticaret sektörleri arasında işbirliğini düzenlemektir.

Merkezin organları

Madde 6 -Merkezin organları şunlardır;

a) Merkez Müdürü,

b) Merkez Yönetim Kurulu,

c) Merkez Danışma Kurulu.

Merkez müdürü

Madde 7 -Merkez Müdürü; Üniversitenin öğretim üyeleri arasından Rektör tarafından üç yıl süre ile görevlendirilir. Süresi dolan Merkez Müdürü yeniden görevlendirilebilir. Merkez Müdürünün önerisi, Rektörün onayı ile Üniversite öğretim üyeleri arasından iki kişi müdür yardımcısı olarak görevlendirilir. Merkez müdür yardımcısı Merkez Müdürünün bulunmadığı zamanlarda yerine vekâlet eder. Merkez Müdürünün görev süresinin dolması veya herhangi bir sebeple görevinden ayrılması halinde müdür yardımcılarının da görev süreleri sona erer. Merkez Müdürü, merkezin çalışmalarından Rektöre karşı sorumludur. Merkez Müdürü, aynı zamanda Merkez Yönetim Kurulu başkanıdır. MerkezinsekreteryasıMerkez Müdürünün görevlendireceği müdür yardımcısı tarafından yürütülür.


Merkez müdürünün görevleri

Madde 8 -Merkez Müdürünün görevleri şunlardır;

a) Merkezi temsil etmek, ayda bir defadan az olmamak kaydı ile Merkez Yönetim Kurulunu toplantıya çağırmak, gündemi tespit etmek,

b) Yönetim Kuruluna başkanlık yapmak,

c) Merkez Yönetim Kurulu kararlarını uygulamak,

d) Merkezin yıllık faaliyet raporunu ve yıllık çalışma programını hazırlamak, Merkez Yönetim Kurulunun görüşünü aldıktan sonra Rektörün onayına sunmak,

e) Merkezin idari işlerini yürütmek.

Merkez yönetim kurulu

Madde 9 -Merkez Yönetim Kurulu; Merkez Müdürünün başkanlığında, müdür yardımcıları ve Üniversite öğretim elemanları arasından Üniversite Yönetim Kurulunca seçilen ve Rektör tarafından görevlendirilen iki üye ile Sivas sanayi ve ticaret kuruluşlarınıtemsilenSTSO Yönetim Kurulunun önereceği iki üye olmak üzere yedi üyeden oluşur. Kurulun sekreterlik işleri Merkez tarafından yürütülür. Merkez Yönetim Kurulu üyeleri üç yıl süre ile seçilirler. Süresi biten üye yeniden seçilebilir. Merkez Yönetim Kurulu üyelerinin görevlerine aynı usulle son verilebilir. Başkanın görevde olmadığı zamanlarda yerine yetkilendireceği Müdür yardımcılarından biri vekâlet eder. Merkez Yönetim Kurulu, başkanın daveti üzerine salt çoğunlukla toplanır ve oyçokluğuyla karar alır. Merkez Yönetim Kurulu, görevlerini yerine getirmek için çeşitli alt komisyonlar kurabilir.


Merkez yönetim kurulunun görevleri

Madde 10 -Merkez Yönetim Kurulunun görevleri şunlardır;

a) Teknoloji transferi ve geliştirme, teknik sorunların çözümü, verimliliğin arttırılması, kurs, seminer, konferans gibi eğitim hizmetlerinin düzenlenmesi, danışmanlık,laboratuvartest ve deneylerinin yapılması gibi konularda koordinatörlük görevini yerine getirmek, bu maksatla; öğretim elemanları, sanayiciler vesanayiininbilimsel ve teknik sorunları ile ilgili gerekli bilgileri toplamak,

b) Sanayi odaları, ticaret odaları, sanayi ve ticaret odaları ile sanayi ve ticaret kuruluşları tarafından Merkez Yönetim Kurulu kapsamına giren konularda yapılmış işbirliği tekliflerini değerlendirmek ve bu işbirliğinin gerçekleştirilebileceği ilgili birimleri tespit etmek,

c) Sanayi ve ticaret kuruluşlarının işbirliği tekliflerini Merkez Yönetim Kurulu kanalıyla Cumhuriyet Üniversitesinin ilgili kuruluş veya kuruluşlarına iletmek,

d) Merkezin faaliyetleri hakkında; Rektörlük makamına, ilgili fakülte dekanlıklarına, yüksekokul müdürlüğüne ve Merkez Danışma Kuruluna bilgi sunmak,

e) Merkezin yıl sonu raporunu hazırlamak.

Merkez danışma kurulu

Madde 11 -Merkez Danışma Kurulu; Merkez Yönetim Kurulunun belirleyeceği, Merkezin amaç ve görevleriyle ilgili gördüğü özel sektör ile kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcilerinden oluşur. Merkez Danışma Kurulu başkanı, Merkez Müdürüdür. Merkez Danışma Kurulu olağan olarak yılda iki defa salt çoğunlukla toplanır. Merkez Yönetim Kurulu, Merkez Danışma Kurulunu gerektiğinde toplantıya çağırabilir. Kurulun sekreterlik işleri Merkez tarafından yürütülür.


Merkez danışma kurulunun görevleri

Madde 12 -Merkez Danışma Kurulunun görevleri; Üniversite, sanayi ve ticaret çevreleri arasında ilişkilerin düzenlenmesi ve geliştirilmesi için Merkez Yönetim Kuruluna önerilerde bulunmaktır.

ÜÇÜNCÜ BÖLÜM

Son Hükümler

Yürürlük

Madde 13 -Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Yürütme

Madde 14 -Bu Yönetmelik hükümlerini Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü yürütür.



SORUMSUZLUK BEYANI: Mevzuat.com başta Resmi Gazete olmak üzere çeşitli kaynaklardan içerik temin etmektedir. Bu içeriğin temini sırasında ve sonrasında Mevzuat.com'da yer alan bilgilerde: yanlışlıklar, hatalar, eksiklikler bulunabilir; eklemeler, çıkartmalar, güncellemeler, parçalara ayırmalar, içeriğin bölünmesi, format değişiklikleri, özetlemeler, yazılım/kod ilavesi, yapılmış olabilir; bilgiler güncel olmayabilir. Mevzuat.com hiçbir şeyi garanti etmemektedir, sorumluluk almamaktadır. Hangi sebeple olursa olsun Mevzuat.com'un ve içeriğinin kullanımı sebebiyle doğabilecek zararlardan Mevzuat.com, Mevzuat.com'un sahipleri ve çalışanları sorumlu değildir. Mevzuat.com'un ve içeriğinin kullanımı tamamen kullanıcının / ziyaretçinin vs. isteğine bırakılmıştır ve oluşabilecek zararlardan ve her türlü riskten söz konusu kullanıcılar / ziyaretçiler vs. sorumludur. Mevzuat.com kullanıcıları / ziyaretçileri vs., Mevzuat.com'u ve içeriğini kullandığı an bu koşulları ve sorumsuzluk beyanını baştan itibaren koşulsuz kabul etmiş sayılır. Bu koşulları ve sorumsuzluk beyanını kabul etmiyorsanız Mevzuat.com'u ve içeriğini hiçbir şekil ve surette kullanmayınız, kullandıklarınızı imha ediniz ve siteyi hemen terk ediniz. Mevzuat.com bu beyanı değiştirme hakkını elinde tutar. (Son güncelleme tarihi: 5 Nisan 2018)