Mevzuat.com

Mevzuat ve Yargı İçtihatları İçin Başvuru Kaynağı


   

- İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı Lisans Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği

Dokümanın Başlığı
:
- İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı Lisans Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği
Kanun / Karar No
:
Kabul Tarihi
:
1 Kasım 9999
Resmi Gazete Tarihi
:
29 Ağustos 2005
Resmi Gazete Sayısı
:
0
Resmi Gazete Görüntüsü
:


Yönetmelik

İstanbul Teknik Üniversitesinden:

İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı

Lisans Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği

BİRİNCİ BÖLÜM

Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Amaç

Madde 1 -Bu Yönetmeliğin amacı; İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı lisans eğitim-öğretimine ilişkin esasları düzenlemektir.

Kapsam

Madde 2 -Bu Yönetmelik; lisans bölümleri düzeyinde öğrenci kabulü, eğitim-öğretim, sınavlar, notlar, işaretler, değerlendirmeler, diploma ve benzeri faaliyetlerin düzenlenmesine ilişkin hükümleri kapsar.

Dayanak

Madde 3 -Bu Yönetmelik, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 14 üncü maddesine dayanılarak hazırlanmıştır.

Tanımlar

Madde 4 -Bu Yönetmelikte geçen;

Üniversite: İstanbul Teknik Üniversitesini (İTÜ),

Senato: İstanbul Teknik Üniversitesi Senatosunu,

Üniversite Yönetim Kurulu: İstanbul Teknik Üniversitesi Yönetim Kurulunu,

ÖSS: Öğrenci Seçme Sınavını,

İTÜ TMDK: İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuvarını,

Konservatuvar Yönetim Kurulu: İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı Yönetim Kurulunu,

Konservatuvar Kurulu: İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuvar Kurulunu,

ÇAP: ÇiftAnadalProgramını,

Müdürlük: İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı Müdürlüğünü,


Anasanat/ Anabilim Dalı: İlgili Anabilim / Ana Sanat Dalını,

Bölüm Başkanı : İlgili Bölüm Başkanını

ifade eder.

İKİNCİ BÖLÜM

Kayıt İşlemleri

Kabul esasları ve kesin kayıtlar

Madde 5 -Öğrenci kabul ve kayıtları aşağıda gösterildiği şekilde yürütülür:

a) Konservatuvara girebilmek için; ÖSS sınavında Senato tarafından onaylanan taban puanı kazanmış olmak şartıyla yapılacak ön kayıt-yetenek sınavlarını kazanmış olmak ve kesin kayıtta başka bir Yükseköğretim Kurumuna kayıtlı olmamak şarttır. Yetenek sınavı,her yıl Konservatuvar Yönetim Kurulunun tespit ve ilan edeceği tarihlerde;

1) Eleme Sınavı,

2) Kesin Kabul Sınavı

olmak üzere iki kademede yapılır.

Yetenek sınavlarının esasları, bölümlerin önerileri göz önüne alınarak, Konservatuvar Yönetim Kurulunca belirlenir ve ilan edilir. Konservatuvara kayıt işlemlerini tamamlayan öğrenciler, konservatuvar tarafından hazırlanıp Senatoca kabul edilen Konservatuvar Lisans Mesleki Hazırlık Sınıfı Senato Esasları doğrultusunda muafiyet sınavına girebilirler. Bu sınavda başarılı olanlar, Konservatuvar Yönetim Kurulu kararı ile lisans öğrencisi olurlar ve lisans öğrenimlerine başlarlar. Aynı sınavda başarısız olan veya bu sınava katılmayan öğrenciler ise mesleki hazırlık sınıfına devam ederler. Bu öğrenciler konservatuvar tarafından hazırlanıp Senatoca kabul edilen Konservatuvar Lisans Mesleki Hazırlık Sınıfı Senato Esasları doğrultusunda mesleki hazırlık sınıfınınyılsonuyeterlik sınavına girerler. Bu sınavda başarısız olan öğrencilerin konservatuvar ile ilişkileri kesilir.


b) Konservatuvarın çalgı bölümü hazırlayıcı birim lise devresinden mezun olan öğrenciler, lisans öğrenimine devam edebilmek için Konservatuvar Yönetim Kurulunca belirlenecek esaslar doğrultusunda baraj sınavına tabi tutulurlar. Bu sınav sonucunda başarılı olan öğrenciler, Konservatuvar Yönetim Kurulu kararı ile mesleki hazırlık sınıfı okumadan çalgı bölümü lisans öğrencisi olurlar ve lisans öğrenimlerine başlarlar. Bu sınavda başarısız olan veya bu sınava girmeyen öğrenciler ise çalgı bölümü lisans öğrencisi olamazlar. Konservatuvarın diğer bölümlerinde okumak isteyen hazırlayıcı birim lise devresinden mezun olan öğrenciler bu fıkranın (a) bendindeki hükümlere tabidirler.

c) Konservatuvara ön kayıt yaptırabilmek için; 25 yaşını aşmamış olmak ve ayrıca kesin kayıtta bölümlerin özelliklerine göre vücut yapısında, konuşma, işitme, görme ve benzeri uzuvlarında, kazanılan bölümle ilgili eğitime mani bir özrün olmadığını gösterir tam teşekküllü devlet hastanesinden alınmış sağlam hükmünü taşıyan sağlık kurulu raporunu ibraz etmesi gerekir. Sağlam hükmünü ihtiva eden sağlık raporunu getiremeyen aday öğrenciler sınavda başarılı olsalar dahi kesin kayıt yaptıramazlar. Kayıt işlemlerini tamamlayan aday öğrenci Konservatuvar Yönetim Kurulu kararı ile konservatuvar öğrencisi olur ve öğrencilik haklarından yararlanır.

d) Konservatuvara kesin kayıt işlemlerini süresi içinde yaptırmayan öğrenci adayları, konservatuvar öğrencisi olma hakkından vazgeçmiş sayılırlar ve her hangi bir hak iddia edemezler.


e) Zorunlu durumlarda öğrenci adayları, yukarıdaki hükümlere uymak koşulu ile müdürlüğe dilekçe vererek, noterden vekalet verdikleri kişiler aracılığıyla kesin kayıt işlemlerini yaptırabilirler.

Öğrenci katkı payı

Madde 6 - Lisans öğrencileri her öğretim yılında, yasal düzenlemelerle belirlenen miktarda katkı payını ödemek zorundadırlar. Öğrenci katkı payını yatırmayan öğrencilerin kayıt işlemleri tamamlanmış sayılmaz ve bu Yönetmeliğin 5 inci maddesine göre işlem yapılır.

Öğrenci işleri

Madde 7 -Öğrencilerin; her yarıyıl konservatuvarın ilgili bölümlerine kayıt olmalarına, yatay ve dikeygeçişlerine, öğretim ve sınavlara ait işlemlerine, ilgili bölümleriyle ilişkilerinin kesilmesine Konservatuvar Yönetim Kurulu karar verir. Öğrenciler, bu kararlara karşı 15 gün içinde Üniversite Yönetim Kuruluna itiraz edebilirler.

Kayıt yenilenmesi

Madde 8 - Konservatuvar öğrencileri, her yarıyıl Üniversite Yönetim Kurulunca belirlenen tarihlerde kayıtlarını yenilemek zorundadırlar. İlan edilen tarihlerde kayıtlarını yenilemeyen öğrenciler, kayıt bitim tarihinden sonra bir hafta içerisinde, gecikmeli kayıt yaptırırlar. Gecikmeli kayıt koşulları her yıl Üniversite Yönetim Kurulu tarafından belirlenir. Kayıt programı bir önceki yarıyılın son haftası içerisinde ilan edilir. Üst üste veya aralıklı olarak iki yarıyıl kaydını yenilemeyen öğrencinin konservatuvar ile ilişkisi kesilir. Kayıt yenilenmeyen yarıyıl, öğretim süresinden sayılır.


Danışmanlık

Madde 9-Her öğrenci için ilgili bölümce bir öğretim elemanı danışman olarak seçilir. Danışman öğrenimi boyunca öğrenciyi izler ve öğrencinin devam etmekte olduğu lisans öğretimi programı, ÇAP çerçevesinde alması gereken derslerle ilgili olarak öğrenciye tavsiyelerde bulunur.

Kayıt süresi içerisinde geçerli bir mazereti nedeniyle Üniversitede bulunamayacak olan danışman, bu durumu bir yazı ile bölüm başkanlığına bildirir. Bölüm başkanı, danışmanın yerine geçici olarak bir öğretim elemanını görevlendirir ve bunu ilgili öğrenciye duyurur.

Kimlik kartı

Madde 10 -Bu Yönetmeliğin 5 inci maddesine göre kesin kayıtlarını yaptıran öğrencilere, Rektörlük tarafından İTÜ öğrencisi olduklarını belgeleyen bir kimlik kartı verilir.

Yatay ve dikeygeçişler

Madde 11 - Konservatuvara dışardan yapılacak her türlü yataygeçişler, 21/10/1982 tarihli ve 17845 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan "Yükseköğretim Kurumları ArasındaÖnlisansve Lisans Düzeyinde YatayGeçişEsaslarına İlişkin Yönetmelik" hükümlerine göre yürütülür.

Konservatuvar bölümleri arasında yapılacak olan her türlü yataygeçişlerSenato tarafından kabul edilen esaslar doğrultusunda yapılır. YataygeçişlerKonservatuvar Yönetim Kurulunca belirlenecek kontenjanlarla sınırlı olup, intibak işlemleri Konservatuvar Yönetim Kurulu tarafından yapılır.


Dikeygeçişlerhakkında 19/2/2002 tarihli ve 24676 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan "Meslek Yüksekokulları ve Açık öğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Devamları Hakkında Yönetmelik" hükümleri uygulanır.

ÜÇÜNCÜ BÖLÜM

Öğretim Yılı ve Süresi

Öğretim yılı

Madde 12 - Öğretim yılı güz ve bahar yarıyılları ile yaz öğretiminden oluşur.

Güz ve bahar yarıyıllarının her birinin normal süresi 14 haftadır. Gerekli hallerde bu süre Üniversite Senatosunca değiştirilebilir. Akademik takvim, her akademik yılın başlamasından önce Senato tarafından belirlenir ve ilan edilir.

Yaz öğretimi, 7/10/2000 tarihli ve 24193 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan "İstanbul Teknik Üniversitesi Yaz Öğretimi Yönetmeliği" hükümlerine göre düzenlenir. Öğretimin yapılacağı gün ve saatler Senato tarafından belirlenir.

Resmi tatil günleri öğretim ve sınav yapılmaz. Ancak gerektiğinde dersi veren birim/bölüm tarafından önerilen ve Konservatuvar Yönetim Kurulunca uygun görülen derslerin, ders ve sınavları Cumartesi ve Pazar günleri yapılabilir.

Öğretim süresi ve şekli

Madde 13 - Bu Yönetmelik uyarınca yapılacak lisans öğretiminin normal süresi,mesleki hazırlık sınıfı hariç olmak üzere sekiz yarıyıldır. Öğretim; öğretim planında öngörülen dersler, uygulamalar, atölye çalışmaları, toplu çalışmalar, alan araştırmaları ve uygulamalar, seminerler, bitirme çalışması ve benzeri çalışmalardan oluşabilir. Konservatuvar Kurulu ve Senatoda aksi kararlaştırılmadıkça öğretim planlarındaki derslerin ve her türlü akademik etkinliklerin süresi mesleki hazırlık sınıfı hariç bir yarıyıldır. Öğretim planındaki dersler, zorunlu ve seçmeli derslerden oluşur. Zorunlu dersler, öğrencinin almak zorunda bulunduğu, seçmeli dersler ise öğrencinin belirli ders grupları içinden seçerek almak zorunda olduğu derslerdir. Danışmanın uygun görmesi durumunda öğrenciler derslerden bazılarını, konservatuvarın diğer bölümlerinin öğretim planlarında yer alan derslerden alabilirler.


Öğretim planları

Madde 14 - Öğretim, Yükseköğretim Kurulunca belirlenen ve Senatoca kabul edilen ortak dersler göz önünde tutulmak ve bölümlerin görüşleri alınmak suretiyle, Konservatuvar Kurulunca kararlaştırılan ve Senatoca onaylanan öğretim planına göre yapılır.

Öğretim planında yer alan en az 35 kredilik dersi tamamlayanlar ikinci sınıf, en az 75 krediyi tamamlayanlar üçüncü sınıf ve en az 110 krediyi tamamlayanlar dördüncü sınıf öğrencisi olarak tanımlanırlar.

Öğrenciler birinci yarıyılda bölümlerin ders planında yer alan birinci yarıyıl derslerini almak zorundadırlar. Birinci yıl sonunda en az 35, ikinci yıl sonunda en az 75 krediyi tamamlayan ve genel not ortalaması en az 3.00 olan öğrenciler çiftanadalprogramına başvurabilirler. Ayrıca öğrenciler bu maddede öngörülen en fazla kredi sınırını aşarak sekiz yarıyıldan daha kısa sürede mezun olabilirler.

Öğrenciler öğrenimlerine önkoşulsuz veya önkoşulunu sağladıkları dersleri çakışmamak, bu maddedeki kredi sınırlarına uymak ve bu Yönetmeliğin 20ncimaddesinin birinci fıkrasının (a) bendinin gereklerini sağlamak koşulu ile devam ederler.

Ön koşul

Madde 15 -Öğretim planındakiherhangi bir dersin alınabilmesi için alt yarıyıllardan belirli ders veya derslerden sınava girme hakkı almak ve başarılı olmak ön koşul olarak kabul edilebilir.

Bir dersin alınabilmesindeki ön koşul veya ön koşullar, ilgili bölümlerin görüşleri alınarak Konservatuvar Kurullarınca saptanır ve ilan edildiği tarihi izleyen yarıyılda yürürlüğe girer.


Derse yazılma

Madde 16 - Her öğrenci derslere, uygulama, seminer, atölye, bitirme çalışması ve benzeri çalışmalara aşağıda belirtilen sınırlar içinde kalarak yazılır. Bu Yönetmeliğin 20ncimaddesinin birinci fıkrasının (a) bendinde sözü edilen gözetim listesine alınanlar dışındaki öğrenciler ve birinci yarıyıl öğrencileri hariç herhangi bir yarıyılda kredi yükü en az 15 en çok 25 kredi olmak zorundadır. Gerekli hallerde Konservatuvar Yönetim Kurulu kararı ile öğrencilerin kredi yükü değiştirilebilir.

Öğrenci, yarıyılın başlangıcından itibaren 15 gün içerisinde danışmanının onayını alarak ders planındaki derslerden birisini bırakıp bir başka derse kayıt yaptırabilir. Ayrıca bir ay içerisinde kayıt yaptırdığı bir dersten tümüyle çekilebilir. Öğrenci birinci yarıyıl hariç bir yarıyılda en fazla bir ders, lisans öğretimi süresi içerisinde en fazla yedi dersten çekilebilir.

Öğrenciler, tekrarlamak veya ilk defa almak zorunda oldukları derslerin çokluğu ve alınacak derslerin çakışması durumunda, kayıt olacakları yarıyılın öğretim planındaki derslerin bir kısmını veya tamamını almayabilirler. Ancak, bu sebeple derse kayıt olunamaması,2547 sayılı Yükseköğretim Kanunun 44 üncü maddesinde öngörülen öğretim süresinin işlemesine engel olmaz.

Madde 17 - Öğrenciler çalgı değiştirme işlemini en geç öğrenim gördüğü bölümün eğitim planında öngörülen ilk yarıyılın sonunda bir defaya mahsus olmak üzere yapabilir.


Çalgı bölümü baraj sınavını başararak çalgı bölümü lisansına kayıt yaptıran öğrenciler çalgı değiştiremez.

Bitirme çalışması

Madde 18 - Öğrencinin mezun olmadan önce istenen mesleki düzeye ulaştığını gösteren bir bitirme çalışması yapması zorunludur. Bitirme çalışması öğretim planında sekizinci yarıyıl dersi olarak yer alır. Bitirme çalışması konularının öğrencilere dağıtımı, Senato esaslarında gösterilen şartlara göre daha önceki yarıyıllarda da yapılabilir. Sekizinci yarıyılda bitirme çalışması alamayan öğrenciler, bunu izleyen bir sonraki yarıyılda da bitirme çalışması alabilir.

Bitirme çalışmasını alabilme şartları, çalışmanın şekli, ödevin dağıtılması, teslimi, sınavı ve değerlendirmesi Konservatuvar Kurulunca hazırlanan ve Senatoca onaylanacak esaslarla belirlenir.

DÖRDÜNCÜ BÖLÜM

Notlar, Sınavlar ve Başarı Durumu

Notlar ve işaretler

Madde 19- İTÜ TMDK mesleki hazırlık öğretimi ve bu öğretimdekiyılsonusınavlarının başarı durumu ile ilgili hususlar konservatuvar tarafından hazırlanan ve Senatoca onaylanan İTÜ TMDK Mesleki Hazırlık Sınıfı Senato Esasları doğrultusunda yapılır.

Lisans eğitimi ve öğretiminde, öğrencinin bir dersteki başarısı bağıl değerlendirme yöntemi ile belirlenir. Bu değerlendirme, öğrencinin yarıyıl içi çalışmalarında gösterdiği başarı ve yarıyıl sonu sınavında aldığı not birlikte değerlendirilerek ve sınıfın genel başarı düzeyi göz önünde bulundurularak belirlenir. Bağıl değerlendirme, dersi veren öğretim elemanı tarafından, notların dağılımı ve sınıf ortalaması göz önünde bulundurularak yapılır. Başarı, notların ifade ettikleri başarı dereceleri ve katsayıları aşağıda gösterilmiştir:


a) Bir dersten "AA", "BA", "BB", "CB" ve "CC" notlarından birisini alan öğrenci o dersi başarmış sayılır,

b) Bir dersten "DC" ve "DD" notlarından birisini alan öğrenci, o dersi şartlı başarmış kabul edilir,

c) Jürili yapılan sınavlarda bağıl değerlendirme yapılamaz. Final notu öğrencinin yıl içi çalışmaları da göz önüne alınarak jürinin ortak notu üzerinden belirlenir ve "CC" notunun altındaki değerlendirmeler başarısız "FF" notu olarak kabul edilir. Jürili yapılan sınavlar öğretim elemanlarına açık olup, öğrenciye yalnız jüri üyeleri soru sorabilir.

Başarı Derecesi

Başarı Notu

Katsayı

Pekiyi

AA

4.00

İyi-Pekiyi

BA

3.50

İyi

BB

3.00

Orta-İyi

CB

2.50

Orta

CC

2.00

Zayıf-Orta

DC

1.50

Zayıf

DD

1.00

Başarısız

FF

0.00

Vizesiz-Başarısız

VF

0.00

T: Öğrencilerin kayıtlı bulundukları bir dersten bu Yönetmeliğin 16ncımaddesinde belirtilen süre içerisinde çekildiklerini gösteren işarettir.

E: Proje, bitirme çalışması ve benzeri çalışmalarda, çalışmasını belirlenen sürede bitiremeyen öğrenciye verilir, çalışmanın ne zaman tamamlanacağı öğretim üyesi tarafından belirlenir. Belirlenen sürede çalışmasını tamamlayamayan öğrenciye FF notu verilir.


BL: Kredisiz olarak alınan dersten başarılı,

BZ: Kredisiz olarak alınan dersten başarısız,

M: Muaf

Gözetim listesi

Madde 20 -Öğrencilerin gözetim listelerine alınmaları aşağıda gösterildiği şekilde yapılır:

a) Toplam başarılan kredi sayısı 75 ve daha az olan öğrencilerden herhangi bir yarıyıl sonunda ağırlıklı genel not ortalamaları 1.80'inin altında olanlar, toplam başarılan kredi sayısı 75'den fazla 110'dan az (110 dahil) olan öğrencilerden ağırlıklı genel not ortalamaları 1.90'ının altında olanlar gözetim listesine alınırlar. İki defa üst üste gözetim listesine girip, ikinci gözetim listesi sonunda ağırlıklı genel not ortalamalarını belirtilen düzeylerin üzerine çıkaramayan öğrencilerin, Üniversite ile ilişkisi kesilir. Gözetim listesinde iken genel not ortalamalarını belirtilen düzeylerin üzerine çıkartan öğrenciler normal statüde öğrenimlerine devam ederler. Üniversite ile ilişkisi kesilen öğrencilerin bu Yönetmeliğin 27ncimaddesinin birinci fıkrasının (a) bendinde belirtilen hakları saklıdır. Toplam kazanılan kredi sayısı 110'dan fazla olup genel ağırlıklı not ortalamaları 2.00'nin altında olan öğrenciler bu Yönetmeliğin 27ncimaddesinde belirtilen haklardan yararlanırlar.

Gözetim listesine alınan öğrencilerin bir yarıyıldaki kredi yükü en fazla 15 olabilir. Bu öğrenciler, daha önce başarısız oldukları, şartlı başardıkları ve / veya ön şartlarını sağladıkları dersleri yarıyıl gözetmeksizin alabilirler.


b) Kayıtlı bulunulan yarıyıl sonu itibariyle ağırlıklı genel not ortalaması belirlenirken, alt yarıyıllardan alınamayan derslerle, bu Yönetmeliğin 16ncımaddesinin ikinci fıkrası uyarınca öğrencinin çekildiği dersler, ağırlıklı not ortalamasına katılmaz.

Ağırlıklı genel not ortalamasının yükseltilmesi

Madde 21 - Genel not ortalamasını yükseltmek isteyen öğrenci, bu Yönetmeliğin 16ncımaddesinde belirtilen hükümler saklı kalmak koşulu ile daha önce alıp başardığı dersleri tekrar alabilir. Bu dersler için son alınan notlar geçerlidir. Öğrencinin aldığı bütün notlar ve işaretler not belgesinde gösterilir.

Başarı notu

Madde 22 -Öğrencilerin başarı notları aşağıda gösterilmiştir:

a) Derslere % 70, yarıyıl sonu sınavları jürili yapılan derslere % 80 oranında devam zorunludur. Devam koşulunu sağlayamayan öğrenciler yarıyıl sonu sınavına giremezler. Yarıyıl sonu sınavları jürili yapılan dersler hariç, bir dersin başarı notu, o derse ait yarıyıl içi çalışmaları (yarıyıl içi sınavları, kısa sınavlar, uygulama, ödev, atölye, seminer, alan çalışması, devam ve benzeri) ve yarıyıl sonu sınavı ile belirlenir. Her yarıyılın başlangıcından bir hafta önce o yarıyıl açılacak derslere ait başarı değerlendirme sistemi (yarıyıl içi çalışmalarının türleri, sayısı yarıyıl içi çalışmalarının ve yarıyıl sonu sınavının başarı notuna katkılarının hangi oranlarda olacağı) dersi verecek öğretim elemanı tarafından, bu Yönetmeliğin 18 inci maddesinin birinci fıkrası hariç başarı değerlendirme formu doldurularak önerilir, ilgili anabilim/anasanatdalının ve bölüm başkanlığının olumlu görüşü üzerine Konservatuvar Yönetim Kurulu kararı ile kesinleşir ve müdürlükçe ilan edilir,


b)Yarıyıl sonu sınavına girebilme koşulunu yerine getirmeyen öğrencilerin listesi yarıyılın son haftası içerisinde ilan edilir. Bir dersin yarıyıl sonu sınavına girebilme koşulunu yerine getirmeyen öğrenciler o dersten "VF" almış sayılırlar,

c) Yarıyıl sonu sınavları jürili yapılan dersler hariç, yarıyıl sonu sınavının başarı notuna katkısı % 40'dan az, % 60'dan fazla olamaz. Özel durumlarda Konservatuvar Kurulu kararı ile bu oranlar değiştirilebilir,



SORUMSUZLUK BEYANI: Mevzuat.com başta Resmi Gazete olmak üzere çeşitli kaynaklardan içerik temin etmektedir. Bu içeriğin temini sırasında ve sonrasında Mevzuat.com'da yer alan bilgilerde: yanlışlıklar, hatalar, eksiklikler bulunabilir; eklemeler, çıkartmalar, güncellemeler, parçalara ayırmalar, içeriğin bölünmesi, format değişiklikleri, özetlemeler, yazılım/kod ilavesi, yapılmış olabilir; bilgiler güncel olmayabilir. Mevzuat.com hiçbir şeyi garanti etmemektedir, sorumluluk almamaktadır. Hangi sebeple olursa olsun Mevzuat.com'un ve içeriğinin kullanımı sebebiyle doğabilecek zararlardan Mevzuat.com, Mevzuat.com'un sahipleri ve çalışanları sorumlu değildir. Mevzuat.com'un ve içeriğinin kullanımı tamamen kullanıcının / ziyaretçinin vs. isteğine bırakılmıştır ve oluşabilecek zararlardan ve her türlü riskten söz konusu kullanıcılar / ziyaretçiler vs. sorumludur. Mevzuat.com kullanıcıları / ziyaretçileri vs., Mevzuat.com'u ve içeriğini kullandığı an bu koşulları ve sorumsuzluk beyanını baştan itibaren koşulsuz kabul etmiş sayılır. Bu koşulları ve sorumsuzluk beyanını kabul etmiyorsanız Mevzuat.com'u ve içeriğini hiçbir şekil ve surette kullanmayınız, kullandıklarınızı imha ediniz ve siteyi hemen terk ediniz. Mevzuat.com bu beyanı değiştirme hakkını elinde tutar. (Son güncelleme tarihi: 5 Nisan 2018)