Mevzuat.com

Mevzuat ve Yargı İçtihatları İçin Başvuru Kaynağı


   

Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü Masraf Karşılıklarının Tespiti ve Uygulamasına İlişkin Yönetmelik

Dokümanın Başlığı
:
Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü Masraf Karşılıklarının Tespiti ve Uygulamasına İlişkin Yönetmelik
Kanun / Karar No
:
Kabul Tarihi
:
1 Kasım 9999
Resmi Gazete Tarihi
:
24 Ocak 2005
Resmi Gazete Sayısı
:
0
Resmi Gazete Görüntüsü
:


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından:

Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü Masraf Karşılıklarının Tespiti ve Uygulamasına

İlişkin Yönetmelik

BİRİNCİ BÖLÜM

Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Amaç

Madde 1 -Bu Yönetmeliğin amacı, Türkiye İş Kurumunun verdiği hizmetlerden alınacak masraf karşılıklarının tespiti ve uygulamasına ilişkin usul ve esasları düzenlemektir.

Kapsam

Madde 2 -Bu Yönetmelik, Türkiye İş Kurumu tarafından yerine getirilen hizmetler karşılığında işverenlerden, tarım aracılarından ve özel istihdam bürolarından alınacak masraf karşılıklarını kapsar.

Dayanak

Madde 3 -Bu Yönetmelik 25/6/2003 tarihli ve 4904 sayılı Türkiye İş KurumuKanununun 32ncimaddesinin (j) bendine dayanılarak hazırlanmıştır.

Tanımlar

Madde 4 -Bu Yönetmelikte geçen;

Kurum : Türkiye İş Kurumunu,

Genel Müdürlük : Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğünü,

Genel Müdür : Türkiye İş Kurumu Genel Müdürünü,

Yönetim Kurulu : Türkiye İş Kurumu Yönetim Kurulunu,

Teftiş Kurulu : Türkiye İş Kurumu Teftiş Kurulunu,

İl Müdürlüğü : Türkiye İş Kurumu İl Müdürlüklerini,

Şube Müdürlüğü: Türkiye İş Kurumu İlçe Şube Müdürlüklerini,

İşveren : İşçi çalıştıran ve Kurumdan kendisine hizmet götürülmesini talep eden yerli ve yabancı, kamu veya Özel, gerçek veya tüzel kişi, kurum veya kuruluşları,


Masraf : İşverenler, tarım aracıları ve özel istihdam büroları tarafından talep edilen hizmetlerin yerine getirilmesi için doğrudan ve dolaylı olarak Kurumca yapılan harcamaları,

ifade eder.

İKİNCİ BÖLÜM

Masraf Karşılıkları, Değerlendirilme ve Denetleme

Hizmetler Karşılığı Alınacak Masraf Karşılığı ve Miktarı

Madde 5 -Kurum, 4904 sayılı Türkiye İş Kurumu Kanununun 16ncıve 17ncimaddelerine istinaden yerine getirdiği hizmetler için yapılan masrafların tamamını veya bir kısmını hizmet götürülen işveren, tarım aracısı ve özel istihdam bürolarından alır. Ne miktarda masraf karşılığı alınacağı, hizmetin maliyeti ve istihdamdaki etkinlik durumu ile değişen ve gelişen şartlar dikkate alınarak Genel Müdürün teklifi üzerine Kurum Yönetim Kurulunca belirlenir.

Masraf Karşılığını Tahakkuk ve Tahsil Edecek Birimler

Madde 6 -Masraf karşılıkları, Kurumun İl Müdürlükleri ile İlçe Şube Müdürlükleri tarafından doğrudan makbuz karşılılığı veya banka aracılığı ile tahsil edilir. Kurumca tahsil edilen masraf karşılıkları, Bütçe Kanunu veya diğer kanunlarda, kamu kurum ve kuruluşlarının tasarrufları altında bulunan kaynakları belirlenmiş bankalarnezdindetoplamalarına yönelik hükümler yer alması durumunda,sözkonusumasraf karşılıkları öncelikle bu düzenlemeler kapsamında değerlendirilir.

Hizmetin Yerine Getirilememesi


Madde 7 -Kurumun sunduğu hizmeti tam olarak ve zamanında yerine getirmesi esastır. Aynı hizmet akışı içerisinde aynı hizmetle ilgili ikinci bir masraf istenilmez.

Talep edilen hizmetlerin tamamen veya kısmen yerine getirilmemesi halinde, peşin tahsil edilen masraf karşılığı, talep halinde, yerine getirilemeyen hizmet ile orantılı olarak hizmet talep edene iade edilir.

Masraf Karşılıklarının Değerlendirilmesi

Madde 8 -Bu Yönetmeliğin 5 inci ve 6ncımaddelerinde belirtildiği şekilde tahsil edilen masraf karşılıkları, Kurumun cari harcamalarında kullanılmak üzere, mahallinde milli bir banka şubesinde toplanır.

Denetleme

Madde 9 -Teftiş Kurulu; İl ve Şube Müdürlüklerinin bu Yönetmelikte belirtilengörev ve hizmetlerini denetler. Denetleme sonucunu önerileriyle birlikte Genel Müdürlüğe intikal ettirir.

ÜÇÜNCÜ BÖLÜM

Çeşitli ve Son Hükümler

Yürürlükten Kaldırılan Hükümler

Madde 10 -11/10/1987 tarihli ve 19601 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren İş ve İşçi Bulma Kurumu Genel Müdürlüğü Masraf Karşılıklarının Tespiti ve Uygulamasına İlişkin Yönetmelik yürürlükten kaldırılmıştır.

Yürürlük

Madde 11 -Maliye Bakanlığı ve Sayıştay'ın görüşleri alınarak hazırlanan bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Yürütme

Madde 12 -Bu Yönetmelik hükümlerini Türkiye İş Kurumu Genel Müdürü yürütür.




SORUMSUZLUK BEYANI: Mevzuat.com başta Resmi Gazete olmak üzere çeşitli kaynaklardan içerik temin etmektedir. Bu içeriğin temini sırasında ve sonrasında Mevzuat.com'da yer alan bilgilerde: yanlışlıklar, hatalar, eksiklikler bulunabilir; eklemeler, çıkartmalar, güncellemeler, parçalara ayırmalar, içeriğin bölünmesi, format değişiklikleri, özetlemeler, yazılım/kod ilavesi, yapılmış olabilir; bilgiler güncel olmayabilir. Mevzuat.com hiçbir şeyi garanti etmemektedir, sorumluluk almamaktadır. Hangi sebeple olursa olsun Mevzuat.com'un ve içeriğinin kullanımı sebebiyle doğabilecek zararlardan Mevzuat.com, Mevzuat.com'un sahipleri ve çalışanları sorumlu değildir. Mevzuat.com'un ve içeriğinin kullanımı tamamen kullanıcının / ziyaretçinin vs. isteğine bırakılmıştır ve oluşabilecek zararlardan ve her türlü riskten söz konusu kullanıcılar / ziyaretçiler vs. sorumludur. Mevzuat.com kullanıcıları / ziyaretçileri vs., Mevzuat.com'u ve içeriğini kullandığı an bu koşulları ve sorumsuzluk beyanını baştan itibaren koşulsuz kabul etmiş sayılır. Bu koşulları ve sorumsuzluk beyanını kabul etmiyorsanız Mevzuat.com'u ve içeriğini hiçbir şekil ve surette kullanmayınız, kullandıklarınızı imha ediniz ve siteyi hemen terk ediniz. Mevzuat.com bu beyanı değiştirme hakkını elinde tutar. (Son güncelleme tarihi: 5 Nisan 2018)