Mevzuat.com

Mevzuat ve Yargı İçtihatları İçin Başvuru Kaynağı


   

- Yıldız Teknik Üniversitesi Turizm Alanları Yönetimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği

Dokümanın Başlığı
:
- Yıldız Teknik Üniversitesi Turizm Alanları Yönetimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği
Kanun / Karar No
:
Kabul Tarihi
:
1 Kasım 9999
Resmi Gazete Tarihi
:
29 Ocak 2006
Resmi Gazete Sayısı
:
0
Resmi Gazete Görüntüsü
:


Yönetmelik

Yıldız Teknik Üniversitesinden:

Yıldız Teknik Üniversitesi Turizm Alanları Yönetimi

Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği

BİRİNCİ BÖLÜM

Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Amaç

Madde 1 -Bu Yönetmeliğin amacı; Yıldız Teknik Üniversitesine bağlı olarak kurulan, Yıldız Teknik Üniversitesi Turizm Alanları Yönetimi Uygulama ve Araştırma Merkezinin teşkilat, yönetim, çalışma usul ve esaslarını düzenlemektir.

Kapsam

Madde 2 -Bu Yönetmelik; Yıldız Teknik Üniversitesine bağlı olarak kurulan, Yıldız Teknik Üniversitesi Turizm Alanları Yönetimi Uygulama ve Araştırma Merkezinin teşkilatına, faaliyet alanlarına, organlarına ve bu organların görevlerine ilişkin hükümleri kapsar.

Dayanak

Madde 3 -Bu Yönetmelik; 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 7ncimaddesinin birinci fıkrasının (d) bendinin (2) numaralı alt bendi ile 14 üncü maddesine dayanılarak hazırlanmıştır.

Tanımlar

Madde 4 -Bu Yönetmelikte geçen;

Üniversite: Yıldız Teknik Üniversitesini,

Rektör: Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörünü,

Merkez: Yıldız Teknik Üniversitesi Turizm Alanları Yönetimi Uygulama ve Araştırma Merkezini,

Merkez Müdürü: Turizm Alanları Yönetimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürünü,

Merkez Yönetim Kurulu: Turizm Alanları Yönetimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetim Kurulunu,


Merkez Danışma Kurulu: Turizm Alanları Yönetimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Danışma Kurulunu

ifade eder.

İKİNCİ BÖLÜM

Merkezin Amacı ve Faaliyet Alanları

Merkezin amacı

Madde 5 -Merkezin amacı; Üniversite bünyesinde turizm alanları yönetimi konusunda eğitim-öğretim verdiği ve araştırma yaptığı tüm alanlarda kısa ve uzun süreli çeşitli eğitim-öğretim programları düzenlemek, yeni teknolojilerin ülkenin turizm politikalarına etkileri, finansman, işletme, tanıtım ve pazarlama, uluslararası ilişkilere yönelik stratejileri belirlemek ve turizm alanında tek yapı ölçeğinden ülkenin bölgesel planlamasını kapsayan makro ölçekteki planlamaya kadar değişen ölçeklerde tasarım, planlama, altyapı, yatırım, çevre kararlarıyla ilgili ekonomik, politik, yönetsel, toplumsal, demografik, mimari, teknik ve sanatsal konularda çeşitli araştırma ve danışmanlık projeleri geliştirmektir.

Merkezin faaliyet alanları

Madde 6 -Bilimsel, teknolojik ve sanatsal uygulama, araştırma ve eğitim birimlerini kapsayan Merkez, amaçları doğrultusunda; kamu, özel sektör ve uluslar arası kuruluşlara ve kişilere danışmanlık hizmetleri verir, araştırmalar yaparyada yaptırır, bu alanlarda eğitim programları planlar, ulusal ve uluslar arası düzeyde kurslar, seminerler, konferanslar ve benzeri etkinlikler düzenler.

Söz konusu Merkez, bu Yönetmeliğin 5 inci maddesinde belirtilen amaç ve çalışma konularıyla ilgili olarak aşağıdaki faaliyetleri yürütür:


a) Araştırma ve incelemeler yapmak ve/veya ilgili kurum ve kuruluşlara yaptırmak,

b) Ulusal ve uluslar arası kurum ve kuruluşlarla işbirliği yapmak,

c) İlgili bölümlerde uygulanan programlara ve araştırmalara akademik destek sağlamak; meslek içi eğitim programları, kurslar, seminerler, konferanslar, kongreler ve benzeri toplantılar düzenlemek,

d) Çok disiplinli çalışma ile ulusal ve uluslararası işbirliğine yönelik kamusal, toplumsal ve eğitsel her türlü hizmeti üretmek,

e) Kamu ve özel teşebbüs sorunları ile ilgili araştırmalar, incelemeler, laboratuar deneyleri, ekspertiz ve benzeri teknik çalışmalar yapmak, belgeler düzenlemek ve vermek, kamu ve özel kurum ve kuruluşlara her türlü proje üretmek,

f) Bilimsel ve teknik etkinliklerin yürütülmesi için genel esaslar çerçevesinde her türlü iç ve dış yazışmaları yapmak, bilimsel ve teknik verileri açıklayan rapor, bülten, proje, kitap, dergi ve benzeri yayınlarda bulunmak.

ÜÇÜNCÜ BÖLÜM

Merkezin Yönetim Organları ve Görevleri

Merkezin yönetim organları

Madde 7 -Merkezin yönetim organları; Merkez Müdürü, Merkez müdür yardımcıları, Merkez Yönetim Kurulu ve Merkez Danışma Kurulundan oluşur.

Merkez müdürü

Madde 8 -Merkez Müdürü; Rektör tarafından Üniversite öğretim üyeleri arasından üç yıl için görevlendirilir. Süresi sona eren Merkez Müdürü yeniden görevlendirilebilir. Merkez Müdürü gerektiğinde Rektör tarafından görevden alınabilir. Merkez Müdürü, en fazla üç dönem Merkez Müdürlüğü yapabilir.


Merkez Müdürü, kısa süreli ayrılmalarda yardımcısını vekil olarak bırakır. Merkez Müdürlüğüne vekalet altı aydan fazla süremez. Vekâletin altı aydan fazla sürmesi durumunda Merkez Müdürünün görevi sona erer. Merkez Müdürünün görevden alınması veya görev süresini doldurmadan görevden ayrılması durumunda, görevlendirilmesindeki yol izlenerek, ayrılan Merkez Müdürünün süresini doldurmak üzere yeni bir Merkez Müdürü görevlendirilir.

Merkez müdürünün görevleri

Madde 9 -Merkez Müdürünün görevleri şunlardır:

a) Merkezi temsil etmek,

b) Merkezin kısa, orta ve uzun dönemli amaç ve politikalarını ve bunlara dayalı eğitim, araştırma ve danışmanlık ile ilgili plan ve programları hazırlamak, Merkez Yönetim Kurulunun onayından sonra uygulamak,

c) Merkez Yönetim Kuruluna başkanlık etmek ve alınan kararları uygulamak,

d) Personel ihtiyacını belirleyip Merkez Yönetim Kuruluna sunmak,

e) Araştırma ve proje çalışma ekipleri kurmak,

f) Merkez bünyesinde oluşturulan birimlerin etkinliklerini, kuruluş ve gelişme amaçlarına uygun olarak planlamak, yürütmek ve denetlemek,

g) Her yıl sonunda, merkezin çalışmaları ile ilgili faaliyet raporunu hazırlayıp bir sonraki yıla ait çalışma programını Merkez Yönetim Kuruluna sunmak,

h) Merkez Yönetim Kurulunun Merkez Danışma Kuruluna sunacağı raporları hazırlamak.

Merkez müdür yardımcısı ve görevleri


Madde 10 -Merkez Müdürüne çalışmalarında yardımcı olmak üzere, Merkez Yönetim Kurulu üyeleri arasından iki kişi Merkez müdür yardımcısı olarak üç yıl için Rektör tarafından görevlendirilir.

Merkez müdür yardımcıları, Merkez Müdürü ile işbirliği içinde Merkezin etkinliklerini yürütür, Merkez Müdürünün olmadığı zamanlarda Merkez Müdürü adına görev yapar.

Merkez yönetim kurulu

Madde 11 -Merkez Yönetim Kurulu; Merkez Müdürü, Merkez müdür yardımcıları ile en az dört öğretim üyesi veya öğretim görevlisinden oluşur, Merkez Müdürünün önereceği üye sayısının iki katı aday arasından, Rektör tarafından görevlendirilir. Üyeler gerektiğinde Rektör tarafından görevden alınabilir.

Merkez Yönetim Kurulu üyelerinin görev süreleri üç yıldır. Görev süresi dolmadan ayrılan veya altı aydan fazla Üniversite dışında görevlendirilen bir üyenin yerine, aynı yöntemle Merkez Müdürü tarafından önerilen adaylar arasından görevlendirme yapılır. Görevi sona eren üyeler tekrar görevlendirilebilir.

Merkez yönetim kurulunun görevleri

Madde 12 -Merkez Yönetim Kurulu, Merkez Müdürünün çağrısı üzerine en geç üç ayda bir toplanır. Merkez Yönetim Kurulunun görevleri şunlardır:

a) Merkezin faaliyetleri ve yönetimi ile ilgili konularda kararlar almak,

b) Merkez Danışma Kurulundan gelen teklifleri incelemek ve karara bağlamak


c) Bir önceki yıla ait faaliyet raporunu ve bir sonraki yıla ait çalışma programını değerlendirmek ve Rektörlüğe iletilmek üzere karara bağlamak,

d) Eğitim programları sonunda katılanlara verilecek sertifika, başarı belgesi ve benzeri belgelerin düzenlenme koşullarını belirlemek.

Merkez danışma kurulu ve görevleri

Madde 13 -Merkez Danışma Kurulu; Merkez Yönetim Kurulunun önerisi üzerine Rektörlükçe uygun görülen, Merkezin faaliyet alanları ve çalışma konularıyla ilgili, Üniversite içinden ve/veya dışından kamu ve özel kuruluşların temsilcilerinden ve uzman kişilerden oluşur. Merkez Danışma Kurulu, Merkez Müdürünün çağrısı üzerine toplanır, görüş ve önerilerini bildirir.

DÖRDÜNCÜ BÖLÜM

Çeşitli ve Son Hükümler

Personel ihtiyacı

Madde 14 -Merkezin akademik, teknik ve idari personel ihtiyacı; Merkez Müdürünün önerisi üzerine, 2547 sayılı Kanunun 13 üncü maddesi uyarınca Rektör tarafından görevlendirilen personel tarafından karşılanır.

Yürürlükten kaldırılan mevzuat

Madde 15 -6/8/1990 tarihli ve 20597 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Yıldız Üniversitesi Turizm Yapıları Araştırma ve Uygulama Merkezi (YÜTYAM) Yönetmeliği yürürlükten kaldırılmıştır.

Yürürlük

Madde 16 -Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Yürütme

Madde 17 -Bu Yönetmelik hükümlerini Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü yürütür.




SORUMSUZLUK BEYANI: Mevzuat.com başta Resmi Gazete olmak üzere çeşitli kaynaklardan içerik temin etmektedir. Bu içeriğin temini sırasında ve sonrasında Mevzuat.com'da yer alan bilgilerde: yanlışlıklar, hatalar, eksiklikler bulunabilir; eklemeler, çıkartmalar, güncellemeler, parçalara ayırmalar, içeriğin bölünmesi, format değişiklikleri, özetlemeler, yazılım/kod ilavesi, yapılmış olabilir; bilgiler güncel olmayabilir. Mevzuat.com hiçbir şeyi garanti etmemektedir, sorumluluk almamaktadır. Hangi sebeple olursa olsun Mevzuat.com'un ve içeriğinin kullanımı sebebiyle doğabilecek zararlardan Mevzuat.com, Mevzuat.com'un sahipleri ve çalışanları sorumlu değildir. Mevzuat.com'un ve içeriğinin kullanımı tamamen kullanıcının / ziyaretçinin vs. isteğine bırakılmıştır ve oluşabilecek zararlardan ve her türlü riskten söz konusu kullanıcılar / ziyaretçiler vs. sorumludur. Mevzuat.com kullanıcıları / ziyaretçileri vs., Mevzuat.com'u ve içeriğini kullandığı an bu koşulları ve sorumsuzluk beyanını baştan itibaren koşulsuz kabul etmiş sayılır. Bu koşulları ve sorumsuzluk beyanını kabul etmiyorsanız Mevzuat.com'u ve içeriğini hiçbir şekil ve surette kullanmayınız, kullandıklarınızı imha ediniz ve siteyi hemen terk ediniz. Mevzuat.com bu beyanı değiştirme hakkını elinde tutar. (Son güncelleme tarihi: 5 Nisan 2018)